Za one koji se pitaju...

 

Da ne bi bilo zabune, samo da razjasnimo: šta jesmo, a šta nismo...

Mi NISMO zvanična YUFF ili WWFF grupa.

Ali volimo i podržavamo FF aktivnosti, organizujemo ih za svoj groš i učestvujemo rado u njima. Podržavamo sve aktivnosti zvanične YUFF radne grupe i Saveza radio-amatera Srbije na popularizaciji FF aktivnosti.

Mi NISMO nacionalna SOTA grupa 

Najpre, jer tako nešto ne postoji i SOTA pokret nije tako organizovan. Mi jesmo SOTA aktivisti i aktivatori i trudimo se da proširimo interesovanje i učešće u SOTA akcijama i aktivnostima. 

Mi NISMO zvanična YOTA grupa.

Ali podržavamo YOTA pokret i sve operatorske i konstruktorske aktivnosti koje sprovodi nacionalna YOTA grupa i Savez radio-amatera Srbije. 

Sigurni smo da na mladima svet ostaje i u ovom našem hobiju i da je potrebno mnogo rada da nam se Savez podlmadi. 

Mi NE PREUZIMAMO članove drugih radio-klubova. 

Član RK44 može ostati član svog matičnog radio-kluba. Naša ideja je da RK44 organizuje aktivnosti na popularizaciji pokreta, podizanju interesovanja i unapređenju znanja i veština radio-amaterskih operatora i konstruktora. Svako kome na taj način pomognemo ostaje i dalje član svog matičnog kluba, radeći pod svojim ili klupskim znakom sa kojim je i ranije radio. 

Mi ne organizujemo ispite za polaganje radio-amaterskih klasa, ali ćemo se truditi da mladima pomognemo u sticanju zvanja i veština vezanih za operatorski i konsturktorski rad, posebno u SOTA i FF rad. 

Mi NISMO organizacioni deo Saveza radio-amatera Srbije, već član SRS kao i drugi klubovi. 

Sami se finansiramo i nismo pod finansijskim patronatom SRS. Međutim, sve donacije i svaka vrsta pomoći su svakako dobrodošli.